Diszkrét intim gyanta Budapest szerte

intim gyanta budapest

Bár az intim gyanta hallatán ma már a férfitársadalom sem rendül meg, (sőt kozmetikusok elmondása szerint legalább annyi férfi vendég veszi igénybe e szolgáltatást, mint nő) mégis sokan ódzkodnak tőle. Nagyon is érthető, hiszen a legintimebb testrészünk felfedése egy vadidegen előtt szorongást kelthet bennünk, ráadásul a hagyományos intim gyanta nevéhez társított óriási fájdalom képzete is elég, hogy összeszorított lábbal fújjunk visszavonulót.

 Miért jó mégis az intim gyanta?

 “A szépségért szenvedni kell”, hangzott elődeink hírhedt mondása, ám ez manapság nem feltétlenül igaz. Míg kezdetben az intim tájék szőrtelenítése csupán hóbort volt, és a kozmetikusok is ugyanazt a papírral tépkedős módszert használták csak úgy, mint bármelyik másik testtájékon, bebizonyosodott, hogy a dolognak rengeteg előnye van. Az intim gyanta sok fertőzéstől óvhat meg, ráadásul a mindennapokban is jóval esztétikusabb, praktikusabb.

Az eljárás gyakoriságának megfelelően idővel a módszerek is sokat változtak, és a budapestiek különösen szerencsés helyzetben vannak, hiszen adott esetben a saját kerületükben is minden ujjukra találnak nekik megfelelő szakembert.

Már elérhető az intim gyanta Budapest 11. kerületében

Az intim gyanta kicsit olyan, mint a manikűr vagy a hajvágás: megcsinálhatod otthon, saját kezűleg, de az eredmény csupán szerencse kérdése. A haj visszanő, ahogy a körömről is eltüntethető a végeredmény, de intim területeken a ”lesz, ami lesz” hozzáállás negatív következményei az egészen kellemetlentől (bőrkiütés, szőrbenövés, bőrirritáció) a hosszan gyógyuló csúnya borotva balesetekig terjedhet, és nem biztos, hogy megéri.

 Akár egy szimpla arckezelés esetén, jó, ha egy kozmetikus intim területeken is felméri a bőrtípusodat, és ennek megfelelően választja ki a számodra megfelelő kezelést, legyen az cukorgyanta, gumigyanta, vagy wax. Ez utóbbit fájdalommentes eljárás lévén sokan részesítik előnyben, különösen, mert az érzékeny bőrűek számára is ez a legmegfelelőbb.

 Az internetes leírások és vélemények és csillagok, vagy a pénztárcád alapján is választhatsz a kozmetikusok közül, ám első alkalommal talán az a legjobb, ha az egyik megbízható ismerősöd ajánlása mellett teszed le a voksod.

 Mindenképpen olyasvalakit válassz, akinek nagy gyakorlata van az általános gyantázás vagy kifejezetten az intim gyanta területén, és nem csupán egyszer-egyszer vállal hasonlót. Az intim területen a bőr kicsit más, igényesebb, érzékenyebb lehet, mint a többi testtájon. Egészen másképp reagál, feszül és egy tapasztalt kozmetikus tudja, hogyan készítse elő, kezelje, majd fertőtlenítse, és nyugtassa a bőrt a beavatkozást követően.

Aki eddig még nem próbálta ki ezt az eljárást, valószínűleg több kérdéssel is találkozik az eljárás előtt.
Vajon milyen hosszú legyen a szőr, hogy a gyanta maximálisan hatékony legyen? Mit tehetünk annak érdekében, hogy minél kevésbé érezzük a fájdalmat? Minden bizonnyal sokan hallottak már olyan
történeteket, melyekben valaki rossz gyanta után égő, viszkető bőrrel vagy más kellemetlen
tünetekkel találta szembe magát.
Az optimális hosszúság, amelynél már érdemes elvégeztetni a gyantázást, általában fél centiméter. Ha ennél hosszabb a szőr, célszerű előzőleg letrimmelni. A kezelés előtt 24 órával érdemes a cukor
alapú bőrradírozást elvégezni, mert ez eltávolítja a megvastagodott bőrt és a benőtt szőrszálak is kifordulhatnak.
Hogyan csökkenthető a fájdalom? Sok kozmetikus ajánlja, hogy a vendégek a gyantázás előtt egy-két nappal kezdjék el hidratáló krémmel bekenni a bőrt, hogy az minél rugalmasabb és puhább legyen.
Ezen kívül a kezelés előtti napon kerüljük a koffeint és az alkoholt, mert ezek fokozhatják az érzékenységet.
Egy másik fontos szempont, amelyre érdemes odafigyelni, az az, hogy a kozmetikus milyen terméket
használ. A minőségi termékek sokat számítanak, hiszen ezek jobban óvják a bőrt és csökkentik a mellékhatások esélyét.
Szóval, mielőtt belevágsz az intim gyantázásba, készülj fel alaposan és tájékozódj. Válaszd ki a legmegfelelőbb kozmetikust, és kövesd a fenti tanácsokat, hogy a gyantázás után elégedetten és kellemes érzéssel távozhass. A kényelem, az esztétika és az egészség is sokat nyerhet ezzel a
kezeléssel, csak bízz a profikban!

Intim gyanta Budapest 11. kerületében: A TE kozmetikád szalonban