A gyantázás előnyei télen és nyáron

gyantázás

A divatnak köszönhetően a gyantázás újra népszerű lett, habár az emberiség történelmében közel sem számít új felfedezésnek.
Vallási okokból az ókori kultúrákban is használtak gyantát a test szőrtelenítésére, mely egyben a gazdagság jelének is számított. Hiába a sok új, természetességet hirdető eszmei fuvallat és a szőrtelenítés elleni tiltakozás, manapság a sima bőrt még mindig a szépség és az igényes megjelenés alappilléreiként tartjuk számon. Általánosságban elmondható, hogy a férfiak részéről továbbra is elvárás a puha simaság, sőt!
A nemek aránya a kozmetikai szalonokban lassan kiegyenlítődni látszik.Azonban, míg nyáron igen szembeötlő, ha elhanyagoljuk a szőrtelenítést, és talán nehezebb is kivárni a gyantázáshoz elegendő szőr hosszúságot, a bőr simaságának télen is megvan a maga jelentősége és fontossága az életünkben.

Fontos a felkészültség gyantázás terén is

Bár télen legtöbbször a kényesebb részeinket ruha alá rejtjük, elég hollywoodi romantikus vígjátékot (és sajnos híradót) láttunk már ahhoz, hogy tudjuk, mindig jobb felkészülni a váratlan pillanatokra. Az élet számtalan olyan helyzetet produkálhat, amikor váratlanul, így vagy úgy, de fel kell fednünk testünket valaki előtt, és ilyenkor rendkívül kellemetlen érzés, ha azon kapjuk magunkat, hogy felkészületlenül ért a helyzet.

Talán nem véletlen, hogy az ünnepek környékén a kozmetikai szalonok épp olyan telítettek, akár a fodrász- és manikűrös szalonok. Ahogy egy elhanyagolt lábfej, sarok vagy pedikűr esetében, egy bundásodó lábszár, vagy fehérnemű alól kikandikáló szőrszálak is kellemetlenséget tudnak okozni, ezért fontos, hogy a sok réteg bunda alatt se feledkezzünk meg a rendszeres gyantázásról, hiszen ennek megléte, vagy hiánya alapvetően sokat elárulhatnak rólunk egy-egy szituációban. A gyantázás egyike a leghatékonyabb szőrtelenítő megoldásoknak, és kedvező tulajdonságai közül éppen a hosszantartó hatása teszi télen is vonzóbbá a többinél. Sima, puha tapintást kölcsönöz a bőrnek, ami a borotva és a szőrtelenítő krémek eredményével össze sem hasonlítható.

Megéri a fájdalom?

A gyantázás egyike a leghatékonyabb szőrtelenítő megoldásoknak, és kedvező tulajdonságai közül éppen a hosszantartó hatása teszi télen is vonzóbbá a többinél. Sima, puha tapintást kölcsönöz a bőrnek, ami a borotva és a szőrtelenítő krémek eredményével össze sem hasonlítható. Ellenérvként azonban legtöbben a mai napig a kezeléssel járó kellemetlenséget szokták emlegetni. A borotva és a szőrtelenítőkrémekhez képest a hagyományos gyanta valóban körülményesebb és fájdalmasabb is lehet attól függően, hogy ki és milyen készítményekkel, eljárással végzi. Ha otthon, saját kezűleg fognál hozzá a gyantázáshoz, sokkal valószínűbb, hogy a túlforrósított gyantával megégeted magad, vagy letépkeded a bőrödet a szőrrel együtt. A régi hagyományos gyantázás mellett azonban manapság nagyon elterjedtté vált a waxing eljárás, amiért sokan összetett kezekkel áldják annak feltalálóját. A waxing ugyanis napjaink legkevésbé fájdalommentes, éppen ezért népszerű gyantázási módszer. Ez abból adódik, hogy a wax a bőrödhöz nem, vagy alig tapad hozzá, míg a szőrszálakat rendesen megfogja még alacsony hőmérséklet mellett is.  Ezért nem kell tartanod az égési sérülésektől vagy érzékeny bőr esetében a kipattogzástól sem. Az eredmény viszont magáért beszél!

Intim gyantázás télen

Ha fütyülsz a divatra, és a rohanó életedben alig-alig tudsz időt és energiát fordítani az esztétikai kérdésekre jó, ha tudod, hogy az intim gyantázás higiéniai szempontok miatt is igen fontos. Az esztétikusabb megjelenés mellett sok fertőzéstől, bacilustól óvhat meg, hiszen a rövid(ebb) szőrfelület alatt a bőr könnyebben tisztítható és esetleg a ciklussal járó kellemetlen szagok is hamarabb távoznak. Ha másért nem is, emiatt mindenképpen érdemes megfontolni, hogy ne csak a nyári melegben, de a hidegebb időszakokban is fordítsunk figyelmet az intim területekre.

A legintimebb testrészünk szőrtelenítésének hallatán azonban az elképzelt fájdalom, és/vagy a kellemetlen szituáció miatt összeszorított lábbal fújjunk visszavonulót. Hiszen ki szeretne egy ismeretlen előtt kitárulkozva, kiszolgáltatott helyzetben fájdalmakat átélni testének legféltettebb területén úgy, hogy még fizessen a szolgáltatásért? Mindez, első hallásra érthető, azonban hála a kozmetikusok együttérzésének és a technikai fejlődésnek, a valóságban az intim gyantázás folyamata közel sem olyan borzalmas, mint amilyen egy évtizeddel korábban volt. A legtöbb szalonban mindent elkövetnek, hogy a szemérmesebb vendégek is ellazulhassanak kezdve az elkülönített, gyertyákkal díszített környezettől, az egyszerhasználatos gyanta bugyiig, amely a kezelés teljes ideje alatt rajtad lehet.

Gyantázás Budapest 11. kerületében: A TE kozmetikád szalonban