Hogy (nem) működik a gyantázás otthon?

gyantázás otthon

Az ember már a civilizáció bölcsőjétől fogva azon volt, hogy megszabaduljon a testén megjelenő felesleges szőrszálaktól. Bár mostanában egészen más okokból szeretnénk simává varázsolni a bőrünket, a gyantázás, mint a szőrtelenítés eszköze a fájdalom ellenére, a mai napig méltán maradt a repertoárunk meghatározó része.

Első ránézésre maga az eljárás is rendkívül egyszerűnek tűnik: kened, ragasztod, és téped. Ennyi, nem igaz? Végtelenszer megismételhető folyamat, és sajnos életünk végééig ismételendőnek is számít, ami – amennyiben mindehhez kozmetikushoz fordulunk – folyamatos kiadást jelent(ene). Akár most kísérleteznél elsőre a gyantázással, akár rutinosan tűrőd a szépségért fizetségül járó kínt, a mai gazdasági helyzetben elképesztő pazarlásnak tűnhet, hogy ezért ennek a műveletnek az elvégzéséért időt és pénzt áldozz, amikor menne ez neked otthon, egyedül is.

Vagy mégsem?

Nézzük meg, miért is jobb, ha a kozmetikushoz fordulsz ahelyett, hogy a gyantázást otthon végzed el!

Milyen veszélyekkel járhat a gyantázás otthon?

Már egy, a közvetlen környezetedben elvégzett közvélemény-kutatás is meg fog erősíteni benne, hogy a látszat ellenére egyáltalán nem mindegy, hogyan végzed el a szőrtelenítés ezen formáját. Rögtön az elején rengeteg kérdést felmerülhet, amelyben egy rossz döntés is a szükségesnél fájdalmasabb végeredményt hozhat számodra.

Annak ellenére, hogy az internet szinte nyüzsög az otthoni gyantázásra vonatkozó tanácsokkal, nem véletlen, hogy ugyanakkor megannyi szórakoztató és kevésbé mulatságos történet kering a nem megfelelően elvégzett gyantázási kísérletekről. A legtöbb tanács elődeink kellemetlen tapasztalataiból táplálkozik, akik nagy valószínűséggel valamennyien küzdöttek már az irritált bőrrel, beszakadt szőrtüszőkkel, vagy rosszabb esetben gyantával összeragasztott hónaljjal és égési sérülésekkel. Különösen, ha első alkalommal vágsz bele, hosszú órák után könnyen ott találhatod magad mindenütt ragadó végtagokkal abban a helyzetben, hogy egy életre megutálod ezt a fajta szőrtelenítést.

Mivel könnyen meglehet, hogy csak az első gyantacsík lehúzása közben fogsz rájönni, hogy a bőröd túl érzékeny a gyantázáshoz, vagy nem megfelelő gyantát választottál a kezeléshez, legalább első alkalommal érdemes egy szakemberhez fordulni. A kozmetikus meg tudja állapítani a bőrtípusodat és ajánl számodra megfelelő kezelést. Ráadásul az ő biztos, rutinos mozdulatait figyelve meglehet, hogy anyagiaktól függetlenül nem akarsz majd többé lemondani erről a luxusról.

Gyantázás Budapest 11. kerületében: A TE kozmetikád szalonban