A rosacea kezelés kiknek javasolt?

rosacea kezelés

A rosacea kezelés azoknak javasolt, akiknek az arcán már láthatóvá válnak a kitágult erek, az átmeneti bőrpír halványodása mellett is jól kivehetőek maradnak, emellett felléphet égő érzés valamint bőrszárazság is az érintett területeken.

Mivel a rosacea egy olyan bőrprobléma, aminek az oka nem szüntethető meg teljesen, de megfelelő kezeléssel szinte tünetmentessé tehető, ezért kúraszerű rosacea kezelést javaslok azoknak a vendégeimnek, akiknek az életminőségét bármilyen mértékben rontja.

Hiszen a bőr, az arcbőr egészsége is hozzájárul a mindennapi jóllétedhez.

A rosacea gyakori bőrproblémának számít és kizárólag csak az arcbőrön jelentkezhetnek a tünetei.

Az arcbőr mely területei érintettek?

  • az arc oldalainak közbenső része
  • orr
  • áll
  • homlok
  • ritkán a szemek

Leginkább az olyan középkorú nők körében fordul elő a leggyakrabban, akiknél jellemzőbb az arc kipirosodása és világos színű a bőrük.

A férfiak kevésbé hajlamosak a rosacea bőrtünetekre, azonban egy-egy férfi betegnél súlyosabb tünetekben mutatkozhat meg.

Mit tehetsz akkor, ha szükségessé válik a rosacea kezelés?

Lehetőséged van elmenni bőrgyógyászhoz vagy szakképzett kozmetikushoz.

Mi vár rád, ha az én segítségemet választod?

Miután megérkezel a szalonomba, először tartok egy bőrdiagnózist. Ha szükséges, akkor természetesen javaslom a bőrgyógyász felkeresését is.

A rosacea súlyosságától függően kell kezelni az arcbőrt. A bőrgyógyász javasolhat lézeres kezelést, mely elzárja a kitágult ereket és/vagy felírhat vényköteles készítményeket is.

A rosacea tüneteit a rossz minőségű kozmetikumok használata is fokozza, ezért a személyes találkozónk során ajánlok olyan speciális készítményeket a számodra, melyek a fő probléma kezelése mellett nyugtató hatással is bírnak.

A rosacea kezelés alatt egy nyugtató, hidratáló és gyulladáscsökkentő arckezelésben lehet részed. Érdemes többszöri alkalommal is megismételni a kezelést, ugyanis a rosacea véglegesen nem tüntethető el, de tudok segíteni a fájdalom és a bőrpír csökkentésében.

Szerencsére Te is bevethetsz néhány trükköt, hogy minimálisra csökkentsd az általános bőrpír kialakulásának lehetőségét.

Hogyan javíthatod tudatosan a rosacea tüneteit?

Figyeld meg, hogy mikor, milyen gyakorisággal és milyen tevékenységek közben alakulhat ki bőrpír az esetedben.

Érdemes mérsékelni az alkohol-, a túl forró italok- és a fűszeres ételek fogyasztását. Próbáld a stressz mértékét alacsonyabb fordulatszámra venni és megfelelő (ne túl magas) intenzitású testmozgást választani.

Mi történik, ha a rosacea kezeletlen marad?

Ha a rosacea kezeletlen marad, akkor az értágulatok mellett kialakulhatnak gyulladt csomók is az érintett területeken. Nem összekeverendő az aknéval, mely teljesen más kezelést igényel, ezért is fontos szakember segítségét igénybe venni.

Később a bőr szövete megvastagszik, egyenetlenné válik az arcbőr, ebben a súlyos rosaceás állapotban pedig már csak sebészeti beavatkozás segíthet.

Fontos még időben felismerni és kezelni a rosaceát, ugyanis a szemek is veszélyben lehetnek – kötőhártyagyulladás léphet fel. Mely akkor is megtörténhet, ha értágulatok nem jelentkeznek az arcon.

Ha feltehetően a rosacea bőrproblémájával küzdesz, a legfontosabb, hogy ne aggodalmaskodj, mert a tünetek fokozatosan alakulnak ki. Van időd felkeresni egy szakembert, hogy még időben orvosoljátok a problémát!

Rosacea kezelés Budapest 11. kerületében: A TE kozmetikád szalonban