Carboxy terápia – A természetes fiatalító arckezelés

Carboxy terápia

A carboxy terápia (vagy karboxiterápia) egy hatékony fiatalító arckezelés, mely ajánlott minden korosztálynak, bármilyen bőrtípusra: szeborreás, rosaceás vagy gyulladt bőrre, továbbá bőrpír vagy öregedési foltok és ráncok kezelésére.

Kétféle verziója létezik, az egyik a klasszikus mezoterápiához hasonlítható, egy injekciós tű segítségével kerülnek be a hatóanyagok a bőr alá. A másik eljárás teljesen fájdalommentes, egy speciális maszk kerül elhelyezésre az arcbőrön, melyen keresztül a hatóanyag szintén a bőr mélyebb rétegeiben fejti ki hatását.

Kozmetikámban kizárólag a carboxy terápia fájdalommentes verzióját alkalmazom.

Hogyan működik a carboxy terápia?

A carboxy terápia kulcsszereplője az oxigén, ugyanis az oxigén alapvető szerepet játszik az egészséges bőr fenntartásában. Megközelítőleg 30 éves kor felett ennek csökken a mértéke és különböző bőrproblémák alakulnak ki.

Továbbá a terápia esszenciája a szén-dioxidban rejlik. A kezelés működésének célja, hogy a kozmetikus a carboxy terápiás maszk segítségével a vendég bőre alá juttassa a szén-dioxidot, mely előidézi a bőr oxigénszintjének növelését.

A szén-dioxid hogyan emeli meg az oxigénszintet a bőr sejtjeiben?

A tüdőből a vörösvértestek szállítják a sejtekhez az oxigént. A szén-dioxid többlet bejuttatása által a vörösvértestek még több oxigént adnak le a bőr sejtjeinek, ezáltal javul a vérkeringés, erősödnek az érfalak, csökken a bőr gyulladt állapota, lelassul az öregedés – összességében a bőr fiatalossá, hidratálttá, egészségesebbé válik.

A carboxy terápia egy természetes fiatalító arckezelés, mert a sejtek öngyógyító folyamatait hivatott elősegíteni.

A carboxy terápia 7 lépése

  1. Arcbőr megtisztítása a svéd ClinicCare habzó lemosójával
  2. Elhalt hámsejtek eltávolítása
  3. Carboxy terápiás maszk felhelyezése
  4. A maszk 20 percig marad fent az arcon, ezalatt masszázzsal nyugtatom a vendég nyakát, dekoltázsát és karjait, valamint a kézfejekre fiatalító maszkot helyezek fel
  5. A carboxy terápiás maszk eltávolítása
  6. Szuper hidratáló krém felvitele az arcra
  7. Fényvédő krém használata

A terápia 45 percet vesz igénybe.

A kezelés előnye, hogy sokkal hosszabb ideig tart az eredménye, mint a mezoterápiás verziónak.

A carboxy terápiát kisebb vagy súlyosabb bőrproblémák esetén is javaslom a vendégeimnek.

Út a ragyogó bőr felé

A bőr az emberi test legnagyobb szerve, és ahogy a kor előrehaladtával változik, úgy a bőrápolási szokásainknak is alkalmazkodniuk kell. A carboxy terápia ebben kínál forradalmi megoldást, amely nem csupán fiatalít, de az egészséges bőrápolás új dimenziójába is elvezet.

Mi is valójában a carboxy terápia? Egy különleges eljárás, amely kombinálja az orvostudomány és a kozmetika legújabb eredményeit. Nem számít, hogy milyen bőrproblémával küzdünk: érzékeny, pattanásos, vagy akár az öregedés jeleit mutató bőr esetén is hatékonyan alkalmazható.

Az eljárás két változatban létezik. Az egyik verzió, ahol az aktív hatóanyagokat tű segítségével juttatják a bőr alá, a mezoterápiás módszert idézi. Ezzel szemben a második, melyet szalonomban is alkalmazok, teljesen fájdalommentes. Itt egy különleges maszkot helyezünk az arcra, amelyen keresztül a hatóanyagok hatolnak be a bőr mélyebb rétegeibe.

Mi teszi ezt az eljárást olyan különlegessé? A válasz a szén-dioxid és az oxigén egyensúlyában rejlik. Az oxigén nélkülözhetetlen az egészséges bőr számára, de sajnos az évek múlásával csökken a bőrben található oxigén szint. A carboxy terápia során a szén-dioxidot juttatjuk a bőr alá, ami ösztönzi az oxigén termelődését, javítva ezzel a bőr állapotát.

Hogyan történik mindez a gyakorlatban?

Először is mélyen megtisztítjuk az arcbőrt a ClinicCare habzó lemosóval.

Eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, hogy a bőr maximálisan képes legyen felszívni a hatóanyagokat.

Ezt követően kerül fel az arcra a carboxy terápiás maszk.

A maszk hatását 20 percig érezzük, mely alatt nyugtató masszázst alkalmazok a vendég nyakán, dekoltázsán és karjain. Ezen kívül egy különleges fiatalító maszkot helyezek fel a kézfejekre.

A maszk eltávolítása után egy mélyen hidratáló krémmel ápoljuk az arcbőrt.

Végezetül pedig fényvédő krémmel zárjuk a kezelést, hogy megvédjük a bőrt a káros UV sugárzástól.

Az egész folyamat 45 percig tart.

Amellett, hogy az eredmények látványosak és hosszan tartóak, a carboxy terápia kíméletes és természetes módon segíti elő a bőr regenerációját. Ajánlom mindazoknak, akik ragyogó, egészséges és fiatalos bőrt szeretnének!

Carboxy terápia Budapest 11. kerületében: A TE kozmetikád szalonban