Carbon peeling kezelés

Carbon peeling kezelés

Amennyiben pattanásokkal, aknés hegekkel, pigmentfoltokkal, szeborreás, rosaceás bőrrel, illetve szarkalábakkal küzdesz, a carbon-peeling jelentheti számodra a megoldást. A kezelés gyors és fájdalommentes, és általában mindössze 20-30 percet vesz igénybe.

 A carbon-peeling egy mélytisztó kezelés, melynek során a kozmetikus szénport visz fel a bőrre, majd egy speciális lézerrel kezeli azt. A lézer hatékonyan eltávolítja az arcbőr felső, elhalt rétegeit, amely ezáltal rugalmasabb, ragyogóbb, egyenletesebb textúrájú lesz. A carbon peeling kezelés hatására a faggyútermelés mérséklődik, a kollagén és elasztin rostok stimulálódnak, így elősegítve a bőr regenerációját és fiatalítását.

Hogyan zajlik a carbon peeling kezelés?

Miután kényelmesen elhelyezkedtél a kezelőágyon, a kozmetikus egy sötét szemüveget helyez fel rád, hogy óvja a szemed a lézertől, majd hozzálát a bőröd előkészítéséhez. A carbon-peeling kezelés szénpor réteg felvitelével kezdődik, ezután irányítja a kozmetikus lézert a kezelendő felületre. A szénpor felszívja a lézer sugarait és felmelegszik, átmelegítve a bőr felső rétegeit, amelyben az elhalt hámsejtek és a fattyú is lakozik, fájdalommentesen összehúzza a pórusokat és mérsékelik a kialakult ráncokat.

A kezelés befejezésekor a kozmetikus eltávolítja a maradék a szénport és a bőrmaradványokat, majd egy hidratáló krémmel ápolja a bőrt.

Bár a kezelés hatása már az első alkalmat követően szembetűnő és tartós lehet, a carbon-peeling nem egyalkalmas kezelés. A teljesebb eredmény elérése érdekében érdemes 5-10 alkalommal visszalátogatnod a szalonba.

A carbon peeling kezelés utóhatásairól

Bőrtípustól függően a carbon peeling kezelést követően az arcbőr kissé érzékeny lehet, ilyenkor a bőrpír sem ritka. Mindez rövid időn belül elmúlik, de előfordulhat, hogy néhány hétig világosabb marad az arcbőr, emiatt ajánlott a fényvédő krém használata. Az arcápolási rutin során használt kozmetikumok, illetve smink is alkalmazható már a kezelést követő napon.

A legjobb carbon peeling kezelés Budapest 11. kerületében: A TE kozmetikád szalonban