A bőrápolás fontossága

A bőrápolás fontossága

Legtöbbünknek, a bőrápolásról a pattanások, mitesszerek, a bőrhibák, vagy éppen a zavaró szarkalábak eltávolítására irányuló kezelések, kozmetikumok jutnak eszünkbe. A bőrápolás fontossága azonban nem csupán a szembetűnő bőrhibák korrigálásában áll, ahogy – és azt nagyon helyesen egyre többen kezdik felfedezni manapság – testünk megőrzése sem csak a felesleges kilóktól való megszabadulást jelenti.

Bőrünk jóval fontosabb feladatot lát el, mint ahogy elsőre gondolnánk: testünk egész felületét védőréteggént óvja a külső környezeti hatásoktól, a baktériumoktól, vírusoktól és az UV-sugárzástól is.

Megérdemli hát, hogy mi is gondosan ápoljuk, hiszen bőrünk az egészségünk szempontjából is fontos. Állapotának folyamatos ellenőrzése mellett fontos a megfelelő bőrápolás annak érdekében, hogy bőrünk egészséges, hidratált, rugalmas, tiszta és ragyogó maradhasson.

A bőrápolás fontossága a mindennapokban

Hogyan ápold a bőröd?

Mint a testünket érintő más kérdésekben, az bőrápolás terén is megelőzni a bajt, ezért jó, ha mihamarabb kialakítod a saját, egyénre szabott bőrápolási rutinodat. Jobb minél hamarabb, már tinédzserként pattanások nyomkodása helyett hozzászoksz ahhoz, hogy a bőröddel is megfelelő gyengédséggel és odafigyeléssel bánsz. S habár mindez nem csupán esztétikai szempontból fontos, sok-sok pénzt, energiát és időt sprólhatsz meg magadnak hosszútávon, ha kis odafigyeléssel megelőzöd az esetleges bőrproblémákat és késlelteted a bőröd elkerülhetetlen öregedését, minthogy az első probléma esetén egy vagyont költenél ránctalanító csodakezelésekre és krémekre.

Tartsd tisztán a bőrödet!
A bőrápolási folyamat során első lépés lehet például az, ha smink használata után lemosod az arcodról, és rendszeresen mosakodsz. A bőr tisztán tartása az egyik elsődleges feladat, ilyenkor ugyanis nem csupán a kozmetikumoktól, hanem az egyéb rárakodott szennyeződéstől, illetve felhalmozódott faggyútól is megszabadíthatod a bőrödet.

Az arcápolási rutin kialakításában egyébként fontos szerepe lehet a kozmetikusnak, aki akár egy alap arctisztító, vagy hidratáló kezelés során segít megállapítani a bőrtípusodat és kiválasztani az arcápoláshoz szükséges termékeket számodra. Bizonyos kozmetikai termékek is, ha nem megfelelő bőrtípuson használjuk, sokkal kártékonyabbak lehetnek hosszú távon, mint amit a használatukkal nyersz.

 Hidratálj!

Egyre gyakrabban hallani a megfelelő folyadékbevitel fontosságáról, amire a szervezetednek szüksége van a nap folyamán. A hidratálás azonban nem csupán a belső szerveink számára létfontosságú, hanem a bőrünk szempontjából is. A bőrünk folyamatosan veszít nedvességtartalmából, ezért a valóban szükséges bevitt folyadékmennyiség mellett a hidratálókrémek használata is elengedhetetlen.

 Használj napvédő krémet!

Bármilyen árnyalatú bőrrel is rendelkezel, fontos, hogy óvd a káros UV-sugárzástól. A napvédő krémeket, bár a leégés elleni küzdelem sem csekélyebb jelentőségű, nem kizárólag ennek érdekében forgalmazzák. A fájdalmas bőrpír mellett a káros sugárzás is nagy és hosszútávú problémákat okozhat, mint a bőr károsodása, vagy éppen a bőrrák kialakulása.

A legjobb carbon peeling kezelés Budapest 11. kerületében: A TE kozmetikád szalonban